Přejít k obsahu webu

Nobelova cena míru ve službách imperializmu

08/11/2010

Liu Xiaobo byl do roku 2007 presidentem nezávislého čínského PEN centra; dle jeho osobní biografie na webových stránkách PEN International patří do jeho předsednictva. PEN není žádné náhodně vytvořené seskupení spisovatelů. Víceméně patří britskoamerické síti nestátních lidskoprávních a demokratických organizací (NGO) a jiných společenství a nadací, nasazovaných pro prosazování geopolitických cílů, které ve skutečnosti jsou určovány jejich sponzory a mecenáši.

PEN sám sebe označuje za nejstarší lidskoprávní organizaci světa. Organizace byla založena roku 1920 G.B.Shawem a H.G.Wellsem, dvěma vedoucími geopolitickými stratégy tehdejšího britského imperia. Organizace je podporována soukromými americkými a evropskými nadacemi a firmami, kupříkladu Bloombergem, stejně jako norským ministerstvem zahraničí. Jsou taky jiní sponsoři, kteří však „chtějí zůstat v anonymitě“. Cílem PENu podle vlastních vyjádření je vývoj „světové kultury“. V kontextu angloamerické „Global Governance“ nebo „Nového světového pořádku“(NWO) Davida Rockefellera to ladí zvláštně. PEN je částí větší sítě jménem International Freedom of Expression Exchange (IFEX) se sídlem v Kanadě. K ní patří kolem 90 nestátních organizací, které si vepsaly do svých praporů ušlechtile znějící cíle obrany „svobodného vyjadřování názorů“ – ať už si pod tím představujeme cokoliv. Ke členům IFEXu patří takové organizace jako Freedom House z Washingtonu, která je financovaná americkým ministerstvem zahraničí a nadace National Endowment for Democracy (NED)

(zdroj: Zvedavec.org)

Osobnosti, kterým byla předána Nobelova cena míru po událostech 9/11
2003 Shirine Ebadi Za zvýšení tlaku na Írán.
2004 Wangari Muta Maathai Za stupňování tlaku proti Keni a další africké státy, které se sbližují s Čínou.
2005 AIEA et Mohamed ElBaradei Za to, že neutralizoval Hanse Blixe (pozn. inspektor OSN, který v roce 2003 chválil Sadáma Hussaina za otevřenost při spolupráci při inspekci ZHN) a otevřel cestu k válce proti Iráku.
2006 Muhammad Yunus a banka Grameen Za profitování na chudobě půjčováním za dvakrát vyšší úrok, než jaký je dostupný trhu.
2007 GIEC et Al Gore Za to že, vymyslel Problém roku 2000 Y2K a za legitimizování komercializace životního prostředí a obchod s emisními povolenkami.
2008 Martti Ahtisaari Za znemožnění vyjednávání se Srbskem a ospravedlnění války v Kosovu.
2009 Barack Obama Za vylepšení image Spojených států během trvajících imperiálních válek.
2010 Liu Xiaobo Za zvýšení tlaku na Čínu.
No comments yet

Napsat komentář